Gravesham: Gravesend to Northfleet

We want to create a new cycle route along London Road and Overcliffe, which connects Gravesend and Northfleet. These proposals would provide a safer and more pleasant environment for all street users by making it easier to cross busy roads and offering separated space for people to cycle.

The route will help cyclists access Gravesend Railway Station and the Town Centre, as well as residential areas and schools, with separated cycle tracks proposed for most of the scheme. The new route also connects with National Cycle Route 1, which links through to the coastal roads in the north and Springhead to the south.

The scheme includes new areas of greenery to maximise biodiversity, provide shade and shelter and make the area more attractive. These would be combined with placemaking features, which are small measures to enhance the look and feel of the area and create spaces for socialising and relaxing.

The Consultation Brochure provides more detail.

Have your say!

Feedback from our first consultation has been used to help shape the proposals being presented in this consultation.

We want to continue to understand and incorporate the views of local communities, as this feedback is essential in helping to shape how the scheme is progressed.

Please complete the consultation questionnaire to tell us your views.

We want to create a new cycle route along London Road and Overcliffe, which connects Gravesend and Northfleet. These proposals would provide a safer and more pleasant environment for all street users by making it easier to cross busy roads and offering separated space for people to cycle.

The route will help cyclists access Gravesend Railway Station and the Town Centre, as well as residential areas and schools, with separated cycle tracks proposed for most of the scheme. The new route also connects with National Cycle Route 1, which links through to the coastal roads in the north and Springhead to the south.

The scheme includes new areas of greenery to maximise biodiversity, provide shade and shelter and make the area more attractive. These would be combined with placemaking features, which are small measures to enhance the look and feel of the area and create spaces for socialising and relaxing.

The Consultation Brochure provides more detail.

Have your say!

Feedback from our first consultation has been used to help shape the proposals being presented in this consultation.

We want to continue to understand and incorporate the views of local communities, as this feedback is essential in helping to shape how the scheme is progressed.

Please complete the consultation questionnaire to tell us your views.